Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

Oostenrijk is 100% familievriendelijk

ReizenMet een loodzware rugzak door de Alpen sjouwen, de kinderen huilend achter je aan: das war einmal. Tegenwoordig ga je naar Oostenrijk voor een familievakantie in een ijsgrot, fossielenpark of eetbare dierentuin.

Grossarl, van almhut naar almhut

Ja, dat was vroeger. Dat je met een te zware bepakking bergop, bergaf door de Alpen zeulde. De kinderen huilend in je kielzog. Eens maar nooit weer. Tegenwoordig kan dat anders. Ga naar het Grossarltal, het dal van de almen (alpine bergweiden). Een speciale wandeltaxi brengt je met de kinderen naar een hoger gelegen vertrekpunt voor de enige serieuze klim van de tocht. Op het vertrekpunt op hoogte wandel je ontspannen en zonder al te veel hoogteverschillen van almhut naar almhut. Even weg van alles, tijd voor elkaar. Eenmaal in de hut geniet je van het eenvoudige leven dat de Senner en Sennerin hier ’s zomers met hun dieren leven. Zoek een plekje op een bank tegen het zonverwarmde hout aan en zie hoe de kinderen op de alm in een beekje spelen of een hut bouwen. Je kunt één of meerdere overnachtingen boeken.

  1. Bewoners Dubrovnik zijn het zat: ‘Cruisetoeristen kopen ijsje en gaan weer weg’
    PREMIUM
    Overtoerisme

    Bewoners Dubrovnik zijn het zat: ‘Cruisetoe­ris­ten kopen ijsje en gaan weer weg’

    Vakantie is lekker! Toch? Niet altijd. De mooiste stukjes van Europa worden tegenwoordig onder de voet gelopen door drommen toeristen. Deel 2 van deze serie over ‘overtoerisme’. Sinds de stad figureert in tv-serie Game of Thrones, kan het toch al drukke Dubrovnik de drommen toeristen nauwelijks meer aan. De ‘parel van de Adriatische zee’ dreigt zijn status als Unesco Werelderfgoed kwijt te raken en kwam in actie.