1. Rijssense pleegouders sparren met wethouder om ‘pittige opvang’ te verlichten: ‘Je hebt elkaar nodig’
  PREMIUM

  Rijssense pleegou­ders sparren met wethouder om ‘pittige opvang’ te verlichten: ‘Je hebt elkaar nodig’

  RIJSSEN/HOLTEN - Niets is mooier dan pleegouder zijn. Dat weten Natasja Heuvelman, Anja Willemsen en Addie ter Steege als geen ander. De Rijssense vrouwen komen graag in contact met andere pleegouders om ervaringen uit te wisselen. Op 15 februari houden ze daarom samen met de gemeente een speciale avond in het Parkgebouw. „Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden.”
 1. Opvallend ontvangstcomité bij binnenkomst Deventer: ‘Je ziet slachtoffers én redders bij huiselijk geweld’
  PREMIUM

  Opvallend ontvangst­co­mité bij binnen­komst Deventer: ‘Je ziet slachtof­fers én redders bij huiselijk geweld’

  Bezoekers van Deventer worden op een opvallende manier welkom geheten. Een rij portretten vormt vier weken lang een welkomstcomité tussen de binnenstad en het station, niet te missen voor treinreizigers. Het gaat volgens de organisatie om slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling. Én hulpverleners, die hen uit die ellende wisten te halen. ,,Dit project helpt om deze problematiek bespreekbaar te maken.”
 1. ‘Gait’ uit Rijssen maakt eerste meters op zijn kartonnen fiets: ‘Nu op naar de Holterberg!’
  PREMIUM
  met video

  ‘Gait’ uit Rijssen maakt eerste meters op zijn kartonnen fiets: ‘Nu op naar de Holterberg!’

  RIJSSEN - De terrastegels trillen als twee zelfgebouwde fietsen voorbij rollen richting de start. Zenuwachtig kijkt de jonge testrijder Dani naar het massieve kartonnen gevaarte dat hij samen met zijn klasgenoten bouwde. Het moment van de waarheid. „Het is net Ter land, ter zee en in de lucht. Binnen twee seconden kunnen al die weken hard werken voor niets zijn geweest.”