Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

11-jarige Wouter uit Rijssen gaat voor de winst

RIJSSEN - De 11-jarige Wouter Seppenwoolde doet al een paar jaren aan atletiek en traint op hoog niveau. Afgelopen maand behaalde hij brons op de 2,5 kilometer tijdens de Vredesloop in Den Haag, waaraan 800 leeftijdsgenootjes deelnamen.

Vier jaar geleden begon hij met atletiek. Inmiddels heeft Wouter al veel prijzen gewonnen. In februari behaalde hij op het Nederlands indoorkampioenschap voor D-junioren de vierde plaats op de 600 meter, in een tijd van 1 minuut en 51 seconden. Dat was tevens de vierde snelste indoortijd van 2016.Ook bij de 1.000 meter staat de vierde landelijke tijd op naam van de Rijssense jonge sporter. Maar hij gaat door, Wouter gaat voor een plaats in de top drie.

Ook broer Frank (14) doet aan atletiek. Waar Wouter gericht is op hardlopen gaat zijn oudere broer voor de meerkamp. Beiden waren genomineerd voor sporttalent van het jaar 2015 van Rijssen-Holten. Uiteindelijk ging Wouter er met de prijs van door. De krijgen concurrentie want ook de jongste van het gezin, zus Julia van 6 jaar is al aardig op weg om haar grote broers evenaren of zelfs te overtreffen in de atletiek.

Reggestreek