Volledig scherm
Lintjesregen in Rijssen. Op de foto vlnr achter, Dhr Hulsman, Dhr Damink, Dhr Gerard Baan, Dhr Derksen, Mevr Tichelaar, Dher Seino Voortman, Mevr Krikkink; voor: Mevr Spekhorst, Dhr Altena, Edwin van Hoeflaak, Burgemeester Arco Hofland, Dhr Wolfenbuttel. © Bert Kamp

11 koninklijke onderscheidingen in Rijssen-Holten

RIJSSEN - Zeven Rijssenaren, drie inwoners van Holten én een Haarlese kregen vrijdagochtend in het gemeentehuis in Rijssen een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Arco Hofland. 

Van de gedecoreerden zijn er tien benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau, Edwin van Hoevelaak uit Holten is nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Met zijn Rooftop Recording Studio’s staat muziekproducer en componist Edwin van Hoevelaak (51) uit Holten aan de basis van het succes van onder meer Jeroen van den Boom, Wolter Kroes en André Hazes jr. Naast zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandstalige muziekcultuur, zijn inzet voor nieuw talent en rechten van componisten en tekstschrijvers zet Van Hoevelaak zich ook in voor sociale evenementen in Holten en omgeving. Daarom is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Henny Altena (60) uit Rijssen heeft zich jarenlang ingezet voor onder meer voetbalvereniging RKSV, jeugd- en jongerenwerk ’t Honk, woningbouwvereniging St Joseph en Businessclub Bij de Tijd. Sinds 2014 is hij lid van de Sportraad en zijn speakerskwaliteiten bij Excelsior hebben ertoe geleid dat hij inmiddels ook regelmatig bij Heracles in Almelo aan de slag kan.

Gerhard Baan (75) uit Rijssen is al vanaf begin jaren 70 actief op verschillende gebieden in de samenleving, zoals bij Gemengd Koor Cantica, de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap en sinds 2007 als vrijwilliger bij de Rijssense Musea.

Gerard Damink (73) uit Holten is de verbindende factor in zijn buurt, bij bijvoorbeeld het organiseren van festiviteiten en het vervoer, de boodschappen en tuinonderhoud voor buren voor wie dat niet zo makkelijk gaat. Verder is hij al decennialang vrijwilliger op kerkelijk en sportief gebied, onder meer bij Tennisclub Holten.

Dick Derksen (71) uit Rijssen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vrijwillige inzet voor speeltuin Irene, Excelsior ’31, visvereniging Ons Vermaak, de Overijsselse Ziekenomroep, Voedselbank Rijssen en Dorcas. Daarnaast levert hij vanaf 2010 een bijdrage aan stichting Hart voor Nicaragua, niet alleen door zich te laten sponsoren bij de Nijmeegse Vierdaagse, maar ook door af te reizen naar het land om daar huizen te bouwen voor de allerarmsten.

Henk Hulsman (67) uit Holten zet zich al vanaf de vroeger jaren 70 in voor het Holtense en Rijssense maatschappelijke leven, bijvoorbeeld bij Het Holtens Mannenkoor, LTO Noord West Twente en PKN Holten. Ook is hij actief bij SIEN, voor ouderen met een verstandelijke beperking en was hij enkele jaren bestuurslid van het CDA Rijssen-Holten.

Gerrie Krikkink-Reijlink (71) mag dan officieel inwoonster zijn van Haarle, ze woont wel praktisch op de grens met Holten. Daar vervult zij al decennialang vrijwilligersfuncties, zoals bij de EHBO, Vrouwen van Nu Espelo, kinderboerderij Dondertman, de Hervormde Gemeenteen de Hartstichting. In 2009 ontving ze al de Holtense Vrijwilligersprijs, nu ook een lintje.

Lianne Spekhorst-Dunhoft (56) uit Rijssen is actief betrokken als vrijwilliger bij de H. Dionysiusparochie, hospice de Reggestroom en als gastvrouw bij het Parkgebouw. Daarvoor zette zij zich al in voor jeugdwerk ’t Honk, basisschool Klim-Op, De Parkstede en de Kledingbank.

Gerdien Tigelaar-Vrugink (68) uit Rijssen is vrijwilliger bij ViaVie Welzijn, de Wereldwinkel en Radio 350. Eerder was zij schaduwfractielid van het CDA en zat zij in het provinciaal bestuur van Vrouwen van Nu, waarbij haar hart vooral lag bij vrouwen met een kleine beurs.

Seino Voortman (70) uit Rijssen is sinds 1998 actief als vrijwilliger voor de Hervormde Gemeente en startte tien jaar later bij Excelsior ’31, waar hij reparatie- en onderhoudswerkzaamheden verricht, en de taak van steward en EHBO’er vervult.Ook Het Rijssens Mannenkoor mag rekenen op de inzet van Voortman.

Kees Wolffenbuttel (75) uit Rijssen zet zich in als rondleider, klussenman en bestuurslid bij IVN Rijssen-Enter, is actief voor de Stichting Wereldtijdpad en is lid van de hoogstambrigrade (snoei vruchtbomen) bij Landschap Overijssel. Daarvoor zette hij zich al in rond zijn voormalie woonplaats, onder meer bij badmintonvereniging Shuttle Up Sliedrecht en de Knotploeg van Natuur- en Vogelwachtgroep De Alblasserwaard.

Reggestreek