Volledig scherm
Eigenaar Gerrit Bouwhuis in het oude pand van zijn webwinkel © Wim Corduwener

35 jaar bakdecoratie vertrekt uit Rijssen

RIJSSEN/GOOR - De webwinkel Bouwhuis verhuist van Rijssen naar Goor. Het vertrek gaat tevens gepaard met een naamsverandering.

Baktotaal Bouwhuis B.V. is de nieuwe naam van de webshop. Met een assortiment van tienduizend bakproducten dekt deze naam de lading beter, vertelt oprichter en nog altijd eigenaar Gerrit Bouwhuis. De verhuizing heeft een praktische aanleiding. „We zijn in Rijssen uit ons pand gegroeid dus gingen we op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte. De mogelijkheden daarvoor zijn in Goor beter. En voor ons bedrijf is de vestigingsplaats niet zo belangrijk, slechts 2% van onze klanten komt daadwerkelijk uit de regio”, verklaart de eigenaar.

Internet
Bouwhuis richtte zijn bedrijf in 1981 op. „Jarenlang werkten we maar met zijn vieren. Destijds bezochten we bakkers door heel Nederland, aan wie we onze producten verkochten. Toen alweer een aantal jaar geleden het internet zijn intrede deed hebben wij daar vol op ingezet. Er waren steeds minder bakkers terwijl de interesse voor bakken in Nederland groeide. De doelgroep van onze webwinkel gaat nu van eenvoudige hobby-bakkers tot professionele banketbakkers.”

Kantooruren
Inmiddels werken er vijftien mensen bij Bouwhuis en is het bedrijf uit haar magazijn in Rijssen gegroeid. Het nieuwe pand staat aan de Klavermaten in Goor. Het is voornamelijk een magazijn voor de webshop, maar als mensen willen kunnen ze ook op locatie spullen kopen. „Alleen zijn we niet als winkel ingericht dus zul je soms naar de prijs moeten vragen. En we zijn alleen geopend tijdens kantooruren.” aldus Gerrit Bouwhuis.
Van 17-19 augustus is Bouwhuis gesloten, 22 augustus gaat de winkel weer open. In Goor.

Reggestreek