Volledig scherm
RIJSSEN - Grote controle op parkeerplaats langs de N347. © Lars Smook

Acht voertuigen in beslag genomen bij controle tussen Enter en Rijssen

ENTER/RIJSSEN - Bij een grote verkeerscontrole op de N347 tussen Enter en Rijssen heeft de belastingdienst dinsdagmiddag acht voertuigen in beslag genomen. Vijf daarvan zijn daadwerkelijk meegenomen. Drie eigenaren kregen hun voertuig terug na het betalen van de openstaande belastingschulden.

Op de provinciale weg hielden politie, belastingdienst, douane en de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) dinsdagmiddag een grote controle. Met een speciale camera werden langsrijdende voertuigen automatisch gecontroleerd op kenteken. Motoragenten haalden ook voertuigen van de weg. Op de parkeerplaats langs de N347 was een controlesluis ingericht, waar ongeveer 45 mensen van politie, belastingdienst en RDW actief waren.

De politie deelde een fiks aantal bekeuringen uit. Zo kreeg een automobilist een bon vanwege het negeren van de doorgetrokken streep op de N347. Verder bleek de APK van één van de gecontroleerde voertuigen verlopen. Bij vier auto's werden technische gebreken vastgesteld.

Vier bestuurders kregen een bon omdat ze hun rijbewijs niet konden tonen. Twee bekeuringen werden uitgedeeld omdat de ruiten van het voertuig te smerig waren om een goed doorzicht te garanderen. Eén automobilist kreeg een prent vanwege het negeren van de rijrichting en één vanwege het niet dragen van de gordel. De belastingdienst had 24 'hits' voor openstaande rekeningen.

Volledig scherm
RIJSSEN - Grote controle op parkeerplaats langs de N347.
© Lars Smook
Volledig scherm
RIJSSEN - Grote controle op parkeerplaats langs de N347.
© Lars Smook

Reggestreek