Volledig scherm
© Riet Vos

Alcoholpreventie jongeren blijft speerpunt in Rijssen-Holten

RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten gaat zich vooral richten op jongeren en ouderen als het gaat om de gezondheid van haar inwoners.
Dit beleid blijkt uit de conceptnota Publieke Gezondheid Gemeente Rijssen-Holten die binnenkort naar de gemeenteraad gaat. De adviesraad sociaal domein (ASD) onderschrijft de doelstelling maar vraagt daarnaast aandacht voor de 'tussengroep'; inwoners tussen 30-50 jaar.

De jongeren in Rijssen-Holten scoren bij bewegen, voeding, roken en alcoholgebruik slechter dan het Twents gemiddelde. Bij kinderen tot 12 jaar valt op dat in enkele postcodegebieden sprake is van verhoogde psychosociale problemen en ernstig overgewicht.

De specifieke aandacht gaat bij jongeren uit naar alcoholpreventie, maar ook psychosociale problemen en depressieve gevoelens worden in de gaten gehouden. Bovendien spelen voeding en bewegingsarmoede en in relatie daarmee overgewicht een belangrijke rol in het beleid. Er wordt middels allerlei plannen getracht om de leefstijl van jeugd en jongeren positief te beïnvloeden.

Reggestreek