Volledig scherm
Het all-in abonnement kan bezoekers bewegen vaker het zwembad te bezoeken. © Lenneke Lingmont

All-in abonnement in Rijssen-Holten om zwemmen te stimuleren

RIJSSEN - Een manier om de bevolking van Rijssen-Holten te stimuleren meer te bewegen is de invoering van het all-in zwemabonnement. Hiermee kan gewoon worden gezwommen maar tevens aan doelgroepzwemmen worden deelgenomen.

Knipkaart exit

De huidige knipkaart voor het doelgroepzwemmen wordt daarmee overbodig en de zwembadbezoeker is ook nog eens goedkoper uit. B en W staan achter het all-in abonnement en willen komend voorjaar ook laten onderzoeken of gratis toegang voor een kind dat met een volwassene meegaat naar de zwembaden in Rijssen en Holten eveneens zwemmen stimuleert.

Pilot

Wie thans een maandabonnement neemt en tevens vier weken lang twee keer per week wil deelnemen aan een doelgroep is ruim 31 euro kwijt (65-plussers: bijna 28,50 euro). Met het all-in abonnement zijn de kosten respectievelijk 27 en 24 euro. Ter vergelijking, De Vijf Heuvels in Markelo biedt een all-in abonnement voor 34 euro (alles onbeperkt) en Het Ravijn in Nijverdal heeft een all-in abonnement voor 19 euro. Daarmee kan onbeperkt worden gezwommen en onbeperkt worden deelgenomen aan uitsluitend aqua vitaal. De pilot all-in abonnement zal in het voorjaar van 2021 worden geëvalueerd.

Drempel verlagen

Verwacht wordt binnen het huidige klantenbestand  winst te behalen door de financiële drempel te verlagen. Trouwe bezoekers zullen wellicht vaker gaan zwemmen. En nieuwe bezoekers zouden eerder besluiten mee te doen aan een doelgroep-activiteit. Door het invoeren van een all-in abonnement kunnen klanten onbeperkt deelnemen aan het doelgroepenaanbod en ook onbeperkt zwemmen. Hiermee verwacht het zwembadpersoneel de drempel te verlagen om ook eens (vaker) een ander doelgroepaanbod te proberen. Verder wordt verwacht dat klanten vaker komen (banen)zwemmen.

Reggestreek