Volledig scherm
Het niet voltallige college van B en W van Rijssen-Holten liet zich dinsdagmiddag de haringen goed smaken. Vanaf links: vishandelaar Pieter Mourits, wethouders Ben Beens, Bert Tijhof en Jan Aanstoot en gemeentesecretaris Arie van Eck. © Ronald Vrugteman

B en W Rijssen-Holten laten
haringen door de keel glijden

RIJSSEN - Een dag voor het officiële begin van het haringseizoen trakteerde visondernemer Pieter Mourits uit Rijssen dinsdagmiddag het gedecimeerde college van B en W van Rijssen-Holten voorafgaand aan de wekelijkse persconferentie op een heerlijke haring. 

Soepeltjes

Burgemeester Arco Hofland en wethouder Roland Cornelissen ontbraken aan het gezelschap wegens afspraken elders. Des te meer is er voor ons, hoorde je de wethouders Ben Beens, Jan Aanstoot en Bert Tijhof en gemeentesecretaris Arie van Eck denken, terwijl ze de haringen soepeltjes door de kelen lieten glijden. Onderwijl voorzag locatiebeheerder Erik Brinks  de haringhappers van alcoholvrije drankjes, want vis moet tenslotte zwemmen.

Traditie

„Het zou een mooie traditie kunnen worden”, merkte Tijhof op in de richting van Mourits. De jonge ondernemer, oorspronkelijk afkomstig uit Oud-Beijerland, nam in oktober vishandel De Branding over. Daarvoor werkte de Rijssenaar bij Müller Transport in Holten. Via zijn schoonvader, werkzaam bij de vishandel aan de Walstraat, kwam Mourits in contact met Dub en Hendrika Visser. Zij wilden de zaak verkopen en in oktober werd de overdracht beklonken. 

Reggestreek