Volledig scherm
De openbare basisschool Dijkerhoek valt niet langer onder verscherpt toezicht van de onderwijsinspectie. © Google maps

Basisschool Dijkerhoek is er nog niet helemaal

DIJKERHOEK - De openbare basisschool Dijkerhoek heeft weliswaar weer een voldoende, maar zal toch aan de slag moeten met een aantal punten dat onvoldoende is. Sinds het nieuwe schooljaar staat de school niet meer onder verscherpt toezicht. 

Onder de maat

De onderwijsinspectie vindt dat de school genoeg verbeteringen heeft gerealiseerd en zo de ‘onvoldoende’ heeft weggewerkt. Een herstelonderzoek wees uit dat de school, die ressorteert onder de Stichting Roos, onder de maat presteerde waar het gaat om lesgeven en de zorg en begeleiding van leerlingen die (extra) zorg nodig hebben.

Schoolgids

Er zijn nog wel enkele tekortkomingen, volgens de onderwijsinspectie. Zo is er onvoldoende aandacht voor verbetering van de evaluatie binnen het systeem van zorg en begeleiding. Ten tweede is in de wet vastgelegd welke onderwerpen er minimaal in de schoolgids moeten staan. In de schoolgids ontbreekt het deel waarin de school zich naar de ouders verantwoordt over de resultaten en de schoolontwikkelingen. Ook is de klachtenregeling op de Dijkerhoekse school niet compleet.

Verschillen leerlingen

Aan andere tekortkomingen is volgens de onderwijsinspectie hard en vol enthousiasme gewerkt om de tekortkomingen uit de wereld te helpen. ‘Zo is de uitleg beter, omdat het voor de leerlingen nu duidelijk is wat het doel van de les is en wat zij gaan leren. Ook is de opbouw van de les van tevoren bekend bij de leerlingen. Een belangrijk verbeterpunt was dat de leraren meer rekening moesten houden met de verschillen tussen de leerlingen en wat de verschillende leerlingen nodig hebben om goed te kunnen leren’, aldus de inspectie. 

  1. Johan (76) uit Holten heeft beenmergfibrose en hoort er eigenlijk niet meer te zijn: ‘Ik ben de nul procent’
    PREMIUM
    Ik heb geleefd

    Johan (76) uit Holten heeft beenmergfi­bro­se en hoort er eigenlijk niet meer te zijn: ‘Ik ben de nul procent’

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Johan Jansen (76) vergelijkt zijn leven met een voetbalwedstrijd. De verlenging heeft hij al lang uitgespeeld, nu zit hij in de strafschoppenfase. Jansen wil graag zijn verhaal vertellen, omdat hij een boodschap heeft. ‘Als ik straks dood ben, moeten de mensen echt niet met lange gezichten naar mijn begrafenis komen.’

Reggestreek