Volledig scherm
© Weginspecteur Jürgen

Beelden op Dumpert: politie kijkt opnieuw naar ongeluk A1

RIJSSEN - Beelden van een ongeluk op de A1 die online zijn gekomen, zijn voor de politie aanleiding om opnieuw naar het incident te kijken. Het gaat om een botsing veroorzaakt door een man uit Rijssen die inrijdt op de auto voor hem.

De opnamen van het ongeluk dat 7 oktober op het traject tussen Apeldoorn en Barneveld plaatshad, komen van een vaste camera in de auto van de Rijssenaar. Ze zijn recent via sociale media terecht gekomen op de website van Dumpert waar ze tot heftige reacties leiden.

Te zien is hoe zijn auto op de linkerbaan vol op de voorligger inrijdt, waarbij het onbegrijpelijk lijkt dat de bestuurder die auto over het hoofd ziet. De achterkant van de voorligger versplintert, de auto schiet de middenberm in en de wagen van de Rijssenaar komt tot stilstand. Hij of de bijrijder constateert: “Total loss”.

Heroverweging
De politie zegt desgevraagd dat er bij het ongeluk geen slachtoffers zijn gevallen. Geconfronteerd met de beelden zegt een woordvoerster dat ze aanleiding zijn om opnieuw naar de zaak te kijken en te bepalen of die wel goed is afgehandeld. De politie had het incident niet al te zwaar opgevat omdat er enkel materiële schade is. Volgende week vindt de heroverweging plaats.

Het is onduidelijk hoe de beelden Dumpert hebben bereikt. Volgens bronnen gebeurde dat ‘voor de grap’.

De beelden

Reggestreek