Ook de Pelmolen aan de Regge maakt deel uit van het Masterplan Oosterhof.
Volledig scherm
Ook de Pelmolen aan de Regge maakt deel uit van het Masterplan Oosterhof. © Stichting Pelmolen

Beginnetje met aanleg van één groot park in Rijssen

RIJSSEN - De realisering van het ‘Masterplan Oosterhof’ in Rijssen begint dit jaar financieel uiterst voorzichtig met het uitgeven van 5.000 euro. Er wordt een hek verwijderd en een plan gemaakt voor een nieuw hek. Volgend jaar wil het gemeentebestuur drie keer zoveel geld steken in de herinrichting van de zogeheten oostelijke groene lob.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Coalitieakkoord Rijssen-Holten: deur mogelijk op een kier voor koopzondag in Holten, school bij het Opbroek onderzocht
  PREMIUM

  Coalitieak­koord Rijs­sen-Hol­ten: deur mogelijk op een kier voor koopzondag in Holten, school bij het Opbroek onderzocht

  RIJSSEN-HOLTEN - ‘Met daadkracht, in vertrouwen’, dat is de naam van het nieuwe coalitieakkoord in Rijssen-Holten dat maandagavond werd gepresenteerd. SGP, ChristenUnie en CDA regeren de komende vier jaar met de VVD. De toeristenbelasting gaat omhoog, en auto’s zijn niet meer welkom in de Dorpstraat in Holten. Saillant: voor een koopzondag in Holten lijkt de deur op een kier te staan.

Reggestreek