Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Belastingbetaler draait op voor lekke parkeergarage in Rijssen

RIJSSEN - Aannemer is niet aansprakelijk voor lekkage parkeergarage, stelt gemeente Rijssen-Holten. Dus draait inwoner op voor kosten van drie ton.


De gemeente Rijssen-Holten kan hoofdaannemer Aan de Stegge niet meer aansprakelijk stellen voor de lekkage in de parkeerkelder onder het Europlein in Rijssen. Dat stelt het college van B en W op basis van advies van de huisadvocaat Damsté.
De amper acht jaar oude parkeergarage onder het gemeentehuis en het Europaplein blijkt zo lek als een mandje. Op diverse plekken sijpelt water naar binnen. Reparatie van de lekkage gaat zo’n 300.000 euro kosten.
Wethouder Jan Aanstoot wilde de knip met gemeenschapsgeld al trekken, maar diverse fracties in de gemeenteraad vinden dat de inwoners van Rijssen-Holten niet zomaar mogen opdraaien voor de lekkage in de parkeergarage.
Het college moest eerst maar eens onderzoeken of de schade niet te verhalen is op de bouwer stelden onder meer het CDA, ChristenUnie, SGP en D66 voor de zomervakantie. „Waarom gaan we kosten van de lekkage niet verhalen op de aannemer? Zo oud is de parkeergarage nog niet”, wees CDA-raadslid Herman Kreijkes op het bouwjaar 2008.
Aanstoot heeft inmiddels een juridisch onderzoek laten doen. Conclusie: de aannemer kan niet meer aansprakelijk gesteld worden voor de geconstateerde gebreken. Het is uberhaupt de vraag of Aan de Stegge wel verantwoordelijk is voor de lekkage.

Reggestreek