Volledig scherm

Belastingplan voor beveiliging industrieterreinen Rijssen blijft hetzelfde

RIJSSEN - Alle ondernemers op de bedrijventerreinen in Rijssen gaan volgend jaar via reclamebelasting meebetalen aan de gezamenlijke beveiliging van en cameratoezicht op deze terreinen. Het college van B en W houdt daarbij vast aan het oorspronkelijke voorstel.


De gemeenteraad van Rijssen- Holten wees het plan vorige maand nog terug naar het college, omdat de politici vraagtekens zetten bij de manier waarop de heffing wordt berekend. B en W kregen de opdracht mee om drie varianten uit te werken, waaruit de gemeenteraad deze maand kan kiezen.

Dat heeft het college inmiddels gedaan. De voorkeur van het college en de ondernemersstichting gaat uit naar een variant waarbij de ondernemers reclamebelasting betalen op basis van indeling in één van elf zogenoemde staffels.

De indeling in de staffels gebeurt op basis van de WOZ-waarde van de panden van de ondernemers. Het voordeel is dat ondernemers hierdoor verhoudingsgewijs niet te veel of te weinig betalen voor de geleverde diensten. „Het is de meest eerlijke methode”, aldus B en W.

Maandag praat de politiek in de raadscommissievergadering over de kwestie.

Reggestreek