Volledig scherm
Ian en Vince van der Pal presenteren de eerste kranten aan burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten en loco-burgemeester Anja van den Dolder van Hellendoorn. © Bert Kamp

'Bergje tegen kanker' komt met eigen krant over beklimming Sallandse Heuvelrug

RIJSSEN-HOLTEN/NIJVERDAL - Een informatiekrant vol met menselijke verhalen en foto’s van deelnemers en vrijwilligers. Dat is de Bergje tegen Kanker-krant geworden. De eerste twee exemplaren werden donderdagmiddag door Ian en Vince van der Pal overhandigd aan burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten en loco-burgemeester Anja van den Dolder van Hellendoorn.

Vijfhonderd kinderen beklommen vrijdag 27 mei de Sallandse Heuvelrug. De broers Ian en Vince zijn de initiatiefnemers van de tocht, nadat hun vader Peter op wonderbaarlijke wijze genas van leverkanker. ‘Volwassen beklimmen de Mont Ventoux of Alpe d’Huez, maar voor kinderen was er niets om de ziekte een plekje te geven. Daarom hebben we deze tocht georganiseerd”

Tweede editie
De informatiekrant wordt verspreid onder de deelnemende scholen. Op vrijdag 19 mei staat de tweede editie van de wandeltocht over de Sallandse Heuvelrug op het programma. "Een mooi initiatief, vindt burgemeester Arco Hofland. "Laten we hopen dat het een jaarlijkse traditie wordt."

Scholen die met hun kinderen mee willen lopen vinden alle info op bergjetegenkanker.nl

Reggestreek