Volledig scherm
© Toma Tudor

Besluit COA heeft geen gevolgen voor Lindenberg in Holten

HOLTEN - Het uitblijven van de komst van vluchtelingen heeft geen consequenties voor bungalowpark De Lindenberg en zijn personeel in Holten. Dat stelt Jacob van Lindenberg.

Het bungalowpark heeft een overeenkomst met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dat huurt het park vanaf 1 oktober voor een jaar om maximaal 250 vluchtelingen op te vangen. Het zou gaan om aanvullende opvang, om overvolle asielzoekerscentra te ontlasten. Maar dinsdag werd duidelijk dat de opvang voorlopig niet nodig is.
„Er komen minder vluchtelingen naar Nederland”, zegt woordvoerder Peter Sips van het COA. „Dat betekent dat er meer ruimte komt op de reguliere azc’s.” Of er later alsnog vluchtelingen naar Holten komen, kan het COA niet aangeven.
Het bungalowpark had de overeenkomst met het COA gesloten om meer financiële zekerheid voor de toekomst van het park te krijgen. Dat loopt volgens Jacob van Lindenberg geen gevaar. „Of er nu wel of geen vluchtelingen komen: wij hebben een overeenkomst met het COA en houden onze bungalows beschikbaar.”

Reggestreek