Volledig scherm
De karakteristieke bomenlaan. © Lenneke Lingmont

Beukenlaan Holten blijft; bomen niet gekapt

HOLTEN - Het Rijssense college van B en W houdt vast aan het besluit om de karakteristieke Beukenlaan in Holten in stand te houden. 

Holtenaar E. Krooshof die een pleidooi hield om alle beuken te kappen en er nieuwe bomen te planten, krijgt daarmee nul op het rekest. Volgens Krooshof zijn de bomen van het Beukenlaantje zo oud dat het geen zin heeft ze te handhaven. De gemeente Rijssen-Holten doet er juist alles aan om de oude beuken te behouden en er een belevingspad te maken. Het college van B en W heeft net besloten om de agrarische grond vlak langs de bomenrij te kopen, zodat er onder de beuken geen activiteiten meer plaatsvinden. Beuken die 'uitvallen' worden meteen vervangen.

Voor het plan van Krooshof was geen draagvlak, zegt eht college. 'Bovendien lijkt het onder normale omstandigheden ook realistisch dat het huidige beeld van de bestaande Beukenlaan voor een langere termijn gegarandeerd is', schrijft het college. Ook een ander verzoek van de Holtenaar om de 'kunst' weg te laten wordt niet gehonoreerd. De kunst werken in de vorm van uitzichtspunten zijn inmiddels gerealiseerd.

Reggestreek