Het bezorgen van reisdocumenten aan huis door een gespecialiseerd bedrijf krijgt geen handen op elkaar in Rijssen-Holten
Volledig scherm
Het bezorgen van reisdocumenten aan huis door een gespecialiseerd bedrijf krijgt geen handen op elkaar in Rijssen-Holten © ANP XTRA

Bezorging reisdocumenten in Rijssen-Holten niet populair

RIJSSEN - Het tegen betaling van €4,95 aan huis bezorgen van reisdocumenten, zoals paspoorten en identiteitskaarten, is niet populair in Rijssen-Holten. 

Sporadisch

De gemeente biedt die service vanaf 1 maart vorig jaar maar tot dusver is er slechts sporadisch gebruik van gemaakt. Tot en met oktober zijn er 2300 aanvragen voor reisdocumenten geweest en slechts in drie gevallen is er een afspraak voor bezorging gemaakt. 

Gemakkelijker ophalen

Inwoners hebben kennelijk geen problemen met het ophalen van reisdocumenten aan de balie. Sinds 1 november is dit bij de receptie geregeld. Bestelde reisdocumenten kunnen op maandag tot en met woensdag van 8.00 -17.00 uur, op donderdag van 8.00 - 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 - 12.00 uur worden opgehaald zonder dat daar een afspraak voor moet worden gemaakt. Hierdoor is het afhalen van reisdocumenten gemakkelijker geworden en is dat kennelijk afdoende service.

Dynasure

De reisdocumenten worden thans door het gespecialiseerde bedrijf Dynasure bezorgd. Dit om te voorkomen dat de documenten niet in verkeerde handen vallen. Het contract met Dynasure loopt nog tot 2021. Eind dit jaar wil verantwoordelijk wethouder Bert Tijhof bekijken of het contract wordt voortgezet of beëindigd. 

Reggestreek