Volledig scherm
Speerwerpen bij AV RIjssen © Lenneke Lingmont

Bij G-atleten in Rijssen is iedereen kampioen

RIJSSEN - Speerwerpen, hoogspringen en een estafette. Cliënten van DAC Het Punt beleven een mooie dag op de atletiekbaan


Hij neemt een aanloop en werpt dan de plastic speer richting doel. Gekleed in het trainingspak van zijn broer, lacht Thomas Rutterkamp (21) zijn tanden bloot. „Je moet rekening houden met de windrichting”, zegt hij wijs. Ballistic, noemt Thomas dat met een duur woord. „Ja, dat heb ik geleerd op school!” Thomas is cliënt van Dag Bestedings Centrum (DAC) Het Punt van de Baalderborggroep. Samen met tientallen ‘collega’s’ van Het Punt is hij deze dinsdag te gast op het atletiekterrein van AV Rijssen.

Omgedraaid
„Normaal gesproken helpen de mensen van Het Punt ons altijd met de organisatie van het Sportdorp en het Wintersportspektakel voor de basisschooljeugd”, vertelt Marianne Wessels van de AV Rijssen. „Ze snijden dan fruit, verzorgen de lunch en schenken ranja voor de kinderen.” Maar vandaag zijn de rollen omgedraaid. Als dank voor hun inzet hebben de Atletiek Vereniging Rijssen en de Stichting Sportdorp een leuke sportieve ochtend georganiseerd voor de mensen van Het Punt. Ze moeten aan de bak bij onder meer speerwerpen, kogelstoten, hoogspringen en verspringen bij deze Special Athletic Champs op de atletiekbaan in Rijssen.

Reggestreek