Volledig scherm
De rechtbank in Almelo. © Lars Smook

Boete na mishandeling in Rijssen waarbij slachtoffer tand verloor

ALMELO/RIJSSEN - Drank leidt regelmatig tot geweld in het uitgaansleven. Rijssenaar S. werd donderdag veroordeeld voor het uitdelen van een klap.

Zowel het slachtoffer als de verdachte waren met familieleden naar de zitting gekomen. De raadsman van de 28-jarige metaalwerker uit Rijssen S. was duidelijk: vrijspraak van de mishandeling op 25 november 2018 in Rijssen is de enige optie. S. verklaarde dat hij na het verlaten van een café een stuk voor zijn ‘nogal luidruchtige, dronken’ broertje uitliep. Toen hij achter hem iets hoorde, zag hij het slachtoffer opkrabbelen. Verder ontkende hij de mishandeling. Hij gaf wel toe dat hij tien glazen bier op had.

Tand verloren

Officier van Justitie Vincent Smink noemde het letsel van het slachtoffer ernstig: deze verloor  onder andere een tand. „De mishandeling kan bewezen worden, vooral op basis van de getuigenverklaringen. Zij spreken over ‘een dikkere jongen met stekeltjeshaar’. Het is niet te achterhalen of er iemand anders met dat profiel was.” Omdat verdachte S. geen strafblad heeft, eiste de officier 400 euro boete en het betalen van de volledige vordering van tweeduizend euro aan het slachtoffer.

Quote

Er is geen speld tussen de getuigen­ver­kla­rin­gen te krijgen

Rikken, Rechter

Volgens rechter Tony Rikken is het wettig bewezen dat de mishandeling heeft plaatsgevonden. „Alles wijst naar u”, zei hij tegen de Rijssenaar. Rikken vindt ook dat er sprake is van overtuigend bewijs. „Tussen de verklaringen van getuigen is geen speld te krijgen. Ik heb te weinig gehoord om te twijfelen dat u het gedaan hebt.” 

Tandartskosten

Rikken gaat mee in de eis van Smink. De boete van 400 wordt opgelegd, evenals de vordering van ruim tweeduizend euro. „Dat bedrag bestaat onder andere uit 500 euro tandartskosten en de inhuurkosten van extern personeel toen het slachtoffer niet kon werken door de klap.”

Reggestreek