Volledig scherm
De plaats van het ongeval © News United/Jan Willem Klein Horstman

Boete voor bejaarde bestuurder na noodlottig ongeval Rijssen

RIJSSEN/ALMELO - De 85-jarige Hendrik B. uit Rijssen heeft onvoldoende opgelet toen hij in februari vorig jaar een 6-jarige meisje aanreed op de rotonde van de Wijnand Zeeuwstraat in zijn woonplaats.

Dat oordeelt de rechtbank in Almelo die B. donderdag veroordeelde tot een boete van 1000 euro en een rijontzegging van 3 jaar. Het slachtoffertje overleed een paar dagen na het ongeval.

Niet gezien

Eerder gaf B. aan dat hij het meisje niet gezien had omdat ze voor zijn auto struikelde en op het zebrapad viel en omdat hij plots verblind werd door een felle laagstaande zon. Volgens de rechtbank maakte B., die regelmatig over de rotonde reed, fatale fouten. Zo zag hij het meisje niet lopen toen hij bij de rotonde aankwam, ook remde hij niet voor het zebrapad toen hij verblind raakte. 

In plaats daarvan deed hij de zonneklep naar beneden terwijl hij reed. B. had extra voorzichtig moeten zijn en dat was hij niet aldus de rechtbank. Na het ongeval leverde B. zijn rijbewijs in. De rechtbank hield de straf beperkt tot een boete omdat B. volgens de reclassering niet in staat is om een werkstraf te verrichten.

  1. Ex-Excelsiorspeler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer
    Video

    Ex-Excelsior­spe­ler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer

    DEVENTER - Aan de hand van Wiel Coerver stapte Jan Michels als 12-jarig ventje al binnen bij de Engelse bondscoach Bobbie Robson. Vrijwel alle Nederlandse hotels zag de kleine Michels van binnen als technisch vaardige uitdrager van de Coerver-methode. ,,Veel oefenen met de bal op techniek.’’ Het was de opmaat van een voetbalcarrière die de Deventenaar via Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Den Bosch, zelfs nog even naar Schotland bracht. ,,Maar ik had meer uit mijn carrière kunnen halen’’, zegt Michels in Stiften, de videorubriek van collega-nieuwsmedium De Stentor.

Reggestreek