Volledig scherm
De plaats van het ongeval © News United/Jan Willem Klein Horstman

Boete voor bejaarde bestuurder na noodlottig ongeval Rijssen

RIJSSEN/ALMELO - De 85-jarige Hendrik B. uit Rijssen heeft onvoldoende opgelet toen hij in februari vorig jaar een 6-jarige meisje aanreed op de rotonde van de Wijnand Zeeuwstraat in zijn woonplaats.

Dat oordeelt de rechtbank in Almelo die B. donderdag veroordeelde tot een boete van 1000 euro en een rijontzegging van 3 jaar. Het slachtoffertje overleed een paar dagen na het ongeval.

Niet gezien

Eerder gaf B. aan dat hij het meisje niet gezien had omdat ze voor zijn auto struikelde en op het zebrapad viel en omdat hij plots verblind werd door een felle laagstaande zon. Volgens de rechtbank maakte B., die regelmatig over de rotonde reed, fatale fouten. Zo zag hij het meisje niet lopen toen hij bij de rotonde aankwam, ook remde hij niet voor het zebrapad toen hij verblind raakte. 

In plaats daarvan deed hij de zonneklep naar beneden terwijl hij reed. B. had extra voorzichtig moeten zijn en dat was hij niet aldus de rechtbank. Na het ongeval leverde B. zijn rijbewijs in. De rechtbank hield de straf beperkt tot een boete omdat B. volgens de reclassering niet in staat is om een werkstraf te verrichten.

  1. Fusieclub SV Rijssen nu echt een feit

    Fusieclub SV Rijssen nu echt een feit

    RIJSSEN - De nieuwe voetbalclub SV Rijssen, ontstaan uit een fusie tussen Rijssen Vooruit en RKSV, is echt een feit. De betrokken partijen hebben vorige week een hoofdlijnenakkoord gesloten. Dat regelt de beoogde uitbreiding en de investering in het bestaande sportpark De Koele aan de Elsmaten, dat in gebruik was bij RKSV. Verder ligt er nu ook een ondertekende explotatie-overeenkomst voor woningbouw op het voormalige RV-complex aan de Wierdensestraat. Die wordt uitgevoerd door Ter Steege Vastgoed uit Rijssen.

Reggestreek