Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Bouwconcern VolkerWessels opnieuw naar de beurs

RIJSSEN – VolkerWessels gaat weer naar de beurs. ’s Lands één na grootste bouwconcern is nu volledig eigendom van Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van de familie Wessels uit Rijssen.

“De familie heeft voor een hernieuwde beursgang van VolkerWessels gekozen om het kapitaal en daarmee ook het risico meer te spreiden”, zegt Henry Holterman, die zowel bestuurder van Reggeborgh als voorzitter van de raad van commissarissen van VolkerWessels is. Dat de crisis voorbij is en het ook weer beter gaat in de bouwwereld, speelt op de achtergrond uiteraard ook mee.

Nieuwe topman
Jan de Ruiter, voorheen bankier bij ABN/AMRO en de Royal Bank of Scotland (RBS), wordt binnenkort aangesteld als nieuwe topman van VolkerWessels. Die functie werd tot voor kort bekleed door Henry Holterman, die als gedelegeerd commissaris het roer in handen had.

VolkerWessels had in de periode 1989-2003 ook al een beursnotering. Omdat de familie de koers destijds te laag vond, werd het concern in 2003 weer van de beurs gehaald. Vier jaar later volgde gedeeltelijke verkoop aan de investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. Nadat de malaise was ingetreden in de bouw en ook VolkerWessels tikken mee kreeg, kocht Reggeborgh het belang van CVC in 2012 weer terug.

En nu wordt dus een nieuwe beursgang onderzocht, die in de loop van dit jaar zijn beslag moet krijgen. De aandelen VolkerWessels zullen in porties op de markt worden gebracht. Uiteindelijk zal meer dan de helft vrij verhandelbaar zijn en houdt de familie Wessels nog ‘een substantieel belang’ in het bedrijf.

Reggestreek