Volledig scherm
Burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten deed al aangifte bij de politie. © Christian van der Meij

Burgemeester en wethouders Rijssen: ‘Deuk in het vertrouwen met gemeenteraad na lekken’

RIJSSEN - Het college van burgemeester en wethouders (B en W) van Rijssen heeft het gevoel dat het vertrouwen tussen hen en de gemeenteraad een deuk heeft opgelopen naar aanleiding van het lekken uit een besloten commissievergadering.

Stolpersteine

In een artikel in deze krant werd gemeld dat de krant over geluidsopnamen van een besloten commissievergadering beschikt. De vorig jaar gehouden vergadering ging over het plaatsen van Stolpersteine in Rijssen en een overgrote meerderheid van de gemeenteraad vond het kies vanwege de gevoeligheid van het onderwerp erover in beslotenheid te vergaderen.

Aangifte bij politie

Burgemeester Arco Hofland was zeer ontstemd over het lekken en deed aangifte bij de politie, die de zaak momenteel in onderzoek heeft. In de raadsvergadering van vorige week werden vragen gesteld over de kwestie. Raadsfracties wilden weten of collegestukken toegankelijk blijven voor raads- en commissieleden en of B en W de intentie heeft om in beslotenheid te blijven vergaderen als dit noodzakelijk wordt geacht.

B en W beantwoorden beide vragen schriftelijk met ja. Wel zullen ze terughoudend zijn bij het organiseren van besloten vergaderingen. Ze spraken de wens uit dat er niet meer gelekt al worden.

Reggestreek