Twee zielen in één borst: van ruige plattelandsrocker, die uit zijn dak gaat met Normaal, tot bevlogen en geliefd aardrijkskundeleraar.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee zielen in één borst: van ruige plattelandsrocker, die uit zijn dak gaat met Normaal, tot bevlogen en geliefd aardrijkskundeleraar. © Martin Groenewold

‘Burgemeester van Splo’ bouwt hoogste paasvuur én hoogste sneeuwpop: ‘Hij had dat ruige en woeste’

In HerinneringESPELO - De een noemt hem ‘de burgemeester van Splo’, voor de ander is hij de laatste Nedersaks. Verbinder Wim Toorneman helpt de buurtschap Espelo, bij Holten, aan records: in paasvuren én sneeuwpoppen.

 1. Met hart en ziel actief voor de gemeenschap: 23 lintjes in Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden

  Met hart en ziel actief voor de gemeen­schap: 23 lintjes in Hellen­doorn, Rijs­sen-Hol­ten en Wierden

  HELLENDOORN/RIJSSEN/WIERDEN - Vele jaren hebben ze zich ingezet voor de lokale gemeenschap. Hun enorme inzet werd gisteren beloond met een onderscheiding van koninklijken huize. Liefst 23 inwoners van de Reggestreek viel die eer ten deel. Tenzij anders vermeld, worden de genoemde personen allemaal Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hieronder een heel beknopt overzicht van de gelukkige decorandi. En natuurlijk: van harte gefeliciteerd.
 2. Onderzoek Canadese begraafplaats Holten naar ‘vergeten’ bevrijders: ‘Veel zelfmoorden in maanden na bevrijding’
  PREMIUM

  Onderzoek Canadese begraaf­plaats Holten naar ‘vergeten’ bevrijders: ‘Veel zelfmoor­den in maanden na bevrijding’

  HOLTEN - Ongeveer duizend geallieerde soldaten kwamen in de maanden na de bevrijding van Nederland in mei 1945 om het leven door zelfmoord, ziekte, verdrinking en verkeersongelukken. Dat blijkt uit onderzoek van Jan Braakman en Henk Vincent van de researchcommissie van de Canadese Begraafplaats Holten, waar tweehonderd van deze ‘vergeten bevrijders’ begraven liggen.
 1. Minstens 150 gewonden bij ongeluk in overvolle synagoge
  Play

  Minstens 150 gewonden bij ongeluk in overvolle synagoge

 2. Enschedese moslims protesteren tegen geweld Israël
  Play

  Enschedese moslims proteste­ren tegen geweld Israël

Reggestreek