Volledig scherm
Gerrie (L) en Rikie (R) © Bert Kamp

Buurtbewoners horen schoten in Holten: 'Drong eerst niet tot me door'

HOLTEN - In de Pannenbakkersstraat heeft de politie woensdagnacht aanhoudingen verricht. Buurtbewoners zijn geschrokken van de wildwesttaferelen in hun straat.

Buurvrouwen, Rikie en Gerrie, wijzen en gruwen. Op de stoep en straatstenen voor hun voeten zitten bloedvegen. Hier hebben zeker vier agenten op een verdachte gezeten, na een achtervolging. Ze speculeren: zou de verdachte een bloedneus hebben gekregen of door een politiehond zijn gebeten?

,,Het was martelen om hem in de politiewagen te krijgen'', schetst buurman Ido Esmeijer (57). De 'noabers' hoorden schoten, wel vier. ,,Om een uur of drie. Het drong eerst niet tot me door.''

Slaapkamerraam
Als de buurtbewoner uit zijn raam kijkt, ziet hij een zee aan blauwe zwaailichten. Hij hoort een hoop kabaal. Op de Lageweg ligt een jongeman op de grond. Overmeesterd door agenten, ontwaart Esmeijer in het nachtelijk duister. De verdachte krijst van pijn. Er heeft bloed gevloeid.

De stilte in de buurt wordt ruw verstoord. Menig bewoner stapt uit bed en wil er het zijne van weten. Nu zien ze de politiehelikopter boven hun woningen cirkelen, met groen licht speurend naar -vermoedelijk- een voortvluchtige tweede verdachte.

Passanten
Het duo zou in een gestolen auto vanuit Deventer naar Holten zijn gekacheld en aan de Pannenbakkersstraat staande zijn gehouden. 'Bouwstroken inrijden op eigen risico', waarschuwt een bord bij de wijkingang. Hier zou geschoten zijn.

Passanten zien agenten bezig met sporenonderzoek. Er worden bordjes met nummers op straat geplant. De wijk wordt grotendeels afgezet, urenlang. Agenten lopen in kogelwerende vesten. Politiehonden blaffen.

Hoeveel aanhoudingen de politie heeft verricht, is niet bekend.

Reggestreek