Volledig scherm
De organisatoren van het feest zijn er klaar voor, vlnr achter: Annemieke, Michel, Gerjan, Eddy, Ronald. Voor, Harald en Leontien. © Bert Kamp

Buurtschap Espelo is klaar voor het Splosefeest

ESPELO/HOLTEN - Nog even en dan barst het feestgeweld weer los in Espelo. Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni vieren de buurtbewoners hun Splosefeest. Een evenement, zo leert de ervaring, dat garant staat voor gezelligheid en saamhorigheid.[

Het programma is ieder jaar nagenoeg hetzelfde, hoogstens is er variatie in dj’s en bands. Maar die vaste opzet is juist de kracht van het Splosefeest dat vrijdagavond begint met de revue Splo löt zich wier heur’n. De revue trekt vooral buurtbewoners, gemiddeld zo’n vijfhonderd mensen. De zaterdag trekt daarentegen vooral ook bezoekers van buitenaf dankzij een goedgevuld en gevarieerd programma..

Optocht
’s Ochtends is de optocht met praalwagens waarmee de verschillende straten strijden om de eer. Daarna mogen kinderen zich vermaken met allerlei spelletjes waarna om 14.00 uur het volksfeest van start gaat in de tent. Jongens strijden daarbij tegen de meisjes bij de vraag: wie is het sterkste geslacht? De zaterdagavond is het klapstuk van het feest. ,,Dj Dune en de band Bökkers staan weer op het podium. Een heel goede combinatie weten we. Dus dat wordt één groot muziekfeest,” weet Michel Nijenhuis van de organisatie.

Kiek Now Us
Zondag is er een gezamenlijke brunch. "Daarbij pakken we uit met twee mooie bands. Dat zijn de zes jongens van Baby Blue en onvervalste boerenrock van Kiek Now Us.” Het Splosefeest vindt plaats aan de Espelodijk en is gratis toegankelijk op de revue, het optreden van Bökkers, dj Dune en de zondagse brunch na.

Reggestreek