Café van Lucky in Rijssen onbegaanbaar na brand

VideoRIJSSEN - De schade aan het Grolsch Music Café bij discotheek Lucky in Rijssen is enorm. Naar verwachting duurt het nog weken voordat het café weer open kan.

Een deel van het plafond is naar beneden gezakt, lampen hangen los en overal is rook- en brandschade. Het Music Café is onbegaanbaar en dat blijft volgens bedrijfsleider Michelle Tijhuis nog wel even zo. „De zaal moet weer helemaal opgeknapt worden”, verzucht ze. „Vooral de schade rondom de bar is groot.”

Brandalarm

Bij het uitgaanscentrum aan de Morsweg brak vrijdagnacht rond vier uur brand uit. De eigenaren van de horecazaak waren binnen no-time ter plaatse, maar kregen het vuur zelf niet gedoofd. De toegesnelde brandweer lukte dat wel; binnen een half uur werd het sein brand meester gegeven.

Volgens Tijhuis heeft het brandsysteem in de uitgaansgelegenheid erger doen voorkomen. „Door het brandalarm vielen de deuren die naar de verschillende zalen leiden dicht, waardoor het vuur zich niet verder heeft kunnen verspreiden. Gelukkig is de schade daardoor beperkt gebleven tot één compartiment.”

Quote

Gelukkig is de schade beperkt gebleven tot één comparti­ment

Michelle Tijhuis, bedrijfsleider

Forse rookontwikkeling

De vlammenzee ontstond door nog onbekende oorzaak in de meterskast op de eerste verdieping. Hoewel de vlammen niet oversloegen naar andere zalen van de horecazaak, was er wel sprake van forse rookontwikkeling in het gebouw. Nadat de horecazaak door de brandweer was gelucht, waren Tijhuis en haar medewerkers uren bezig om de horecazaak weer begaanbaar te maken.

Financiële schade

Alle evenementen die dit weekend en de komende weken gepland staan bij Lucky, kunnen volgens Tijhuis doorgaan. „Het Grolsch Music Café blijft voorlopig dicht, maar alle andere zalen zijn geopend. Dus er kan zaterdag gewoon gestapt worden”, benadrukt ze.

Hoe groot de financiële schade is voor de uitgaansgelegenheid durft Tijhuis niet te zeggen. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Volledig scherm
© Lenneke Lingmont
  1. Fusieclub SV Rijssen nu echt een feit

    Fusieclub SV Rijssen nu echt een feit

    RIJSSEN - De nieuwe voetbalclub SV Rijssen, ontstaan uit een fusie tussen Rijssen Vooruit en RKSV, is echt een feit. De betrokken partijen hebben vorige week een hoofdlijnenakkoord gesloten. Dat regelt de beoogde uitbreiding en de investering in het bestaande sportpark De Koele aan de Elsmaten, dat in gebruik was bij RKSV. Verder ligt er nu ook een ondertekende explotatie-overeenkomst voor woningbouw op het voormalige RV-complex aan de Wierdensestraat. Die wordt uitgevoerd door Ter Steege Vastgoed uit Rijssen.

Reggestreek