Volledig scherm
Supermarkt Coop in Holten wil graag op zondag open © Emiel Muijderman

Coop Holten overweegt zondag gewoon open te gaan

HOLTEN - Zwaar teleurgesteld. Dat is Léon Haanstra van supermarkt Coop in Holten, nu hij ondanks 5.578 handtekeningen niet open mag op zondag. Hij overweegt om gewoon op zondag de deuren te openen. „Want één ding weten we nu zeker: op zondag handhaaft de gemeente Rijssen-Holten toch niet.”

Samen met collega Ton ten Have van Albert Heijn zamelde hij maar liefst 5.578 handtekeningen in voor zondagsopenstelling van de winkels in Holten.

Voorstel weggestemd
Maar een motie van D66 en PvdA om gehoor te geven aan die actie, werd in de gemeenteraad weggestemd door SGP, ChristenUnie, CDA, Gemeentebelang en VVD-L'er Rob de Koe met 20 tegen 5 stemmen. „Als je bedenkt dat er in Holten 9.075 mensen wonen, is dat een meerderheid. Het christelijk Rijssen legt hier Holten gewoon zijn wil op”, concludeert Haanstra.

Verkiezingen
De winkeliers in Holten hebben nu hun hoop gevestigd op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. „We gaan het op de agenda zetten, zorgen dat het een verkiezingsitem wordt. Nee, ik ben niet bang dat er dan weer een meerderheid voor zondagsrust ontstaat. 5.578 handtekeningen, dat is zo’n krachtig signaal uit de bevolking, daar kunnen politieke partijen niet om heen, willen ze niet enorm afgerekend worden bij de verkiezingen.”

Reggestreek