Volledig scherm
Foto: ANP

Cowboyverhalen over patiënt in brandende ambulance

HOLTEN - Nabij de A1 bij Holten zou donderdagochtend een rijdende ambulance spontaan in brand zijn gevlogen, waarin nog een patiënt lag, die ternauwernood in veiligheid kon worden gebracht. Maar van een brand bleek geen sprake en ook niet van een slachtoffer in gevaar.

De ambulance, afkomstig van de Apeldoornse eenheid van de Ambulancedienst Noord en Oost Gelderland, reed op de weg van Holten naar de A1 toen een van de ambulancebroeders meende rook te zien in de cabine. De ambulance werd aan de kant gezet terwijl de brandweer werd gealarmeerd, waarna het ambulancepersoneel uit voorzorg de zuurstoftanks, de brancard en andere spullen uit de ambulance haalde en langs de weg zette.

Volgens een woordvoerder van de brandweer werd er niets geconstateerd. "Er is geen brand geweest, er was geen schade. Er bleek niets te vinden. Toch hebben we voor de zekerheid besloten een bergingsbedrijf laten komen om de ambulance weg te brengen en te laten onderzoeken. Puur uit voorzorg".

Volgens de Ambulancedienst Noord en Oost Gelderland was er ook geen sprake van brand en zou er ook geen patiënt in de ziekenwagen hebben gelegen.

Reggestreek