Volledig scherm
het nieuwe mozaïek © Lenneke Lingmont

Dansen op vernieuwd schoolplein De Salto in Rijssen

RIJSSEN - Het is feest bij de enige openbare basisschool De Salto in Rijssen: het schoolplein is vernieuwd, de verkeersveiligheid is verbeterd en er is een nieuw mozaïek onthuld met het logo van de school.

Het geluid van de harmonica klinkt over het schoolplein, terwijl de zon door de bladeren van de bomen in de bosrijke omgeving schijnt. Het is feest bij openbare basisschool De Salto in Rijssen. Niet alleen de Kinderboekenweek wordt geopend, ook het nieuwe mozaïek met het schoollogo wordt deze dinsdagmiddag onthuld.

Opgeknapt
De 86 leerlingen van de enige openbare basisschool in Rijssen dansen in twee lange rijen over het schoolplein, begeleid door leden van de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn. De feestelijke middag vormt de afronding van een proces waarbij de schoolomgeving flink is opgeknapt, vertelt schooldirectrice Mieke van Waas. „De gemeente heeft hier een nieuwe schoolzone ingericht om de verkeersveiligheid te vergroten. Samen met de ouders hebben we het schoolplein opgeknapt, de speeltoestellen zijn vernieuwd en bomen rond het schoolplein zijn gesnoeid.”

Mozaïek
Bovendien is een nieuw mozaïek van het schoollogo gemaakt door medewerkers van zorgboerderij De Borkeld onder leiding van kunstenaar en vrijwilligster Christine ter Keurs. Samen met Dianne Bouman heeft Ter Keurs uren in het mozaïek gestoken. Ter Keurs, Bouman en Van Waas onthullen het nieuwe mozaïek, dat de de voorgevel van de basisschool siert. „Zodat iedereen kan zien wat voor een leuke school we hier in deze bosrijke omgeving hebben”, zegt de directrice trots.

De Salto kan nieuwe leerlingen goed gebruiken. De basisschool zit al jaren onder de opheffingsnorm, maar blijft open omdat het de enige openbare basisschool in Rijssen is.

Volledig scherm
Leerlingen dansen op het vernieuwde schoolplein samen met de Folkoristische dansgroep Hellendoorn © Lenneke Lingmont

Reggestreek