Fiets- en natuurliefhebber Jan Brouwer uit Diepenveen stelt dat het sluiten van de mountainbikepaden op de Holterberg slechts een kortetermijnoplossing is voor de zandhagedis. De stikstofuitstoot is uiteindelijk het probleem waar de provincie wat aan moet doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Fiets- en natuurliefhebber Jan Brouwer uit Diepenveen stelt dat het sluiten van de mountainbikepaden op de Holterberg slechts een kortetermijnoplossing is voor de zandhagedis. De stikstofuitstoot is uiteindelijk het probleem waar de provincie wat aan moet doen. © Liselotte Kolthof

‘De mountainbikeroute op de Holterberg sluiten is slechts een tijdelijke oplossing voor de zandhagedis’

Als het aan NatuurAlert ligt, wordt de mountainbikeroute op de Holterberg zo snel mogelijk gesloten omwille van de zandhagedis. Mountainbikers zouden de beschermde dieren massaal doodrijden. Maar, zegt Jan Brouwer uit Diepenveen die zich vanuit persoonlijke interesse heeft verdiept in de kwestie, met het sluiten van de route help je die beesten maar even. Stikstof is de sluipmoordenaar.

 1. Medewerkers Rabo die Oad opbliezen zijn zich van geen kwaad bewust: ‘Oad mocht niet rood staan’
  PREMIUM

  Medewer­kers Rabo die Oad opbliezen zijn zich van geen kwaad bewust: ‘Oad mocht niet rood staan’

  HOLTEN/UTRECHT - David Cuknis en Laurens Schilder, medewerkers van de afdeling bijzonder beheer van de Rabobank, verstuurden dinsdagmiddag 24 september 2013 de fatale mail naar Oad. Daarin stond dat de touroperator uit Holten de seizoensfinanciering niet zou krijgen als de overname van het busbedrijf Oad op vrijdag 27 september niet op papier zou staan. Dat was een onmogelijke eis. De mail betekende het einde van Oad.
 1. Samenvatting | Heracles Almelo - PEC Zwolle
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Heracles Almelo - PEC Zwolle

  7 maart
 2. Aanbod bij afvalbrengpunt Enschede-Zuid blijft maar groeien
  Play

  Aanbod bij afvalbreng­punt Enschede-Zuid blijft maar groeien

Reggestreek