Volledig scherm
Dik Wessels. © Carlo ter Ellen

Dik Wessels uit Rijssen krijgt claim van 182 miljoen euro aan z'n broek

RIJSSEN - Nina Storms,voormalig topvrouw van internetaanbieder World Online, eist via een stichting ruim 182 miljoen euro van investeringsmaatschappij Reggeborgh van miljardair Dik Wessels uit Rijssen. Dat meldt RTL Z.

Echtgenoot Pieter Storms zou de claim hebben bevestigd.

Volgens Nina Storms zou de schoonzoon van Wessels, Reggeborgh-directeur Henry Holterman, de aandelenbonus hebben toegezegd. Nina Storms, beter bekend als Nina Brink, zegt bewijsstukken te hebben. Volgens haar opponenten zijn die vervalst.

Flinke bonus
Reggeborgh zou Nina Storms vlak voor de beursgang van World Online een ruime bonus hebben beloofd. RTL Z meldt dat de grootaandeelhouder in het internetbedrijf haar 1,5 procent van de aandelen zou geven, om haar te bedanken voor de inspanningen bij de beursgang. Die aandelen zouden indertijd 182,7 miljoen euro waard zijn geweest.

De beurskoers van World Online kelderde snel nadat het bedrijf in 2000 naar de beurs was gegaan. De zakenvrouw moest opstappen als bestuursvoorzitter.

Eerdere rechtszaak
Nina Storms verloor in 2008 een rechtszaak tegen de investeringsmaatschappij van Wessels. Destijds was een al dan niet toegezegde winstdeling onderwerp van discussie.

Reggestreek