Dodelijk ongeval op A1 zorgt voor lange files, weg weer open

update/videoRIJSSEN - Bij een ongeval op de A1 tussen afrit Markelo en afrit Rijssen is woensdagmiddag een dode gevallen. De weg in de richting van Hengelo was urenlang afgesloten. Rond 17.30 uur werd de snelweg weer vrijgegeven. De files liepen flink op, met soms wel anderhalf uur vertraging. Ook op de omleidingsroutes was het langzaam rijden geblazen.

Het gaat om een ongeval waarbij een vrachtwagen en een busje betrokken zijn, ter hoogte van hectometerpaal 127.9. Achterin de file gebeurden ook ongelukken, met daar alleen materiële schade.

Veel vertraging

Na het ongeval sloten de hulpdiensten de snelweg volledig af. Verkeer dat zich achter het ongeval had opgehoopt, is omgeleid via de af- en oprit. Automobilisten werd geadviseerd om te rijden via Zwolle of Arnhem.

Dat zorgde in de spits voor veel vertraging op onder meer de N344 richten Holten. Rond half zes liep de vertraging daar op tot zeker een half uur. Ook op de N35 was het druk: automobilisten in de richting van Almelo waren zeker een uur langer onderweg.

In de richting van Twente vond eerder op de middag ook al een ongeluk plaats met twee vrachtwagens en een auto. Ook daar ontstond een lange file.

Volledig scherm
© News United / Bert Kamp

Reggestreek