Drie bezorgers naar ziekenhuis na geknapt peroxidepakket in Rijssen

Update | VideoRIJSSEN - In Rijssen zijn dinsdagmorgen vier pakketbezorgers onwel geraakt, nadat een pakketje in het bedrijf geknapt was. Drie daarvan moesten naar het ziekenhuis. Het pakket bevatte een jerrycan met peroxide, die bij meerdere DPD-medewerkers voor klachten zorgde. 

Ambulance en brandweer rukten massaal uit naar Rijssen. Het pakketje was uit een stelling gevallen bij bezorgbedrijf DPD aan de Nijverheidsstraat in Rijssen.  In de doos zat een 10 liter-jerrycan met peroxide, die uitstroomde. Meerdere medewerkers ondervonden daar klachten van, zoals prikkelende ogen en hoesten. Zij werden nagekeken in ambulance. Drie medewerkers moesten uiteindelijk mee naar het ziekenhuis. 

De Nijverheidsstraat werd lange tijd afgesloten, het pand van de DPD ontruimd en geventileerd door de brandweer. De oorzaak van het incident wordt verder onderzocht. 

Een hoge concentratie (waterstof)peroxide kan schadelijk zijn voor gezondheid. Het middel is 'gewoon’ online te bestellen bij verschillende bedrijven en wordt ook thuisbezorgd. 

Volledig scherm
Drie ambulances zijn ter plaatse in Rijssen © Jan Willem Klein Horstman/News United
Volledig scherm
Bezorgers wachten op straat en worden onderzocht in de ambulance © Jan Willem Klein Horstman/News United
  1. Ex-Excelsiorspeler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer
    Video

    Ex-Excelsior­spe­ler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer

    DEVENTER - Aan de hand van Wiel Coerver stapte Jan Michels als 12-jarig ventje al binnen bij de Engelse bondscoach Bobbie Robson. Vrijwel alle Nederlandse hotels zag de kleine Michels van binnen als technisch vaardige uitdrager van de Coerver-methode. ,,Veel oefenen met de bal op techniek.’’ Het was de opmaat van een voetbalcarrière die de Deventenaar via Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Den Bosch, zelfs nog even naar Schotland bracht. ,,Maar ik had meer uit mijn carrière kunnen halen’’, zegt Michels in Stiften, de videorubriek van collega-nieuwsmedium De Stentor.

Reggestreek