Volledig scherm

Drie locaties voor seniorenappartementen in Holten

HOLTEN - Drie gebieden zijn door de gemeente Rijssen-Holten aangewezen voor bouw van seniorenappartementen in Holten: winkelcentrum, spoorzone en terrein van vleesverwerker Enkco.

Ouderen in Holten willen graag in of op loopafstand van het centrum wonen en niet in woonwijk De Kol. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Rijssen-Holten. Zo is er behoefte aan minimaal zestig seniorenappartementen in het Holtense centrum. Maar waar mogen die gebouwd worden?

De gemeente heeft drie gebieden in een straal van 500 meter rond het centrum aangewezen waar appartementen mogen komen. In de rest van het centrum mogen alleen grondgebonden woningen gebouwd worden. De appartementen mogen komen langs het spoor, bij De Kom rond het winkelcentrum en op het terrein van vleesverwerker Enkco. De gemeente Rijssen-Holten ziet deze fabriek het liefst verhuizen naar een andere plek in verband met de geurcontour, die woningbouw en andere ontwikkelingen onmogelijk maakt.

Encko
Een concreet plan en bijbehorende zak met geld om de bedrijfsverplaatsing mogelijk te maken is er echter nog niet, zo benadrukt wethouder Roland Cornelissen. „Maar we zijn wel in gesprek met Enkco. Ook vanwege de aanleg van het belevingspad, waarvoor we een deel van het terrein nodig hebben.”
De gemeenteraad buigt zich binnenkort over de plannen.

Reggestreek