Vanuit je auto een film kijken aan de voet van de Holterberg. „Dit is toch superleuk. Midden in een weiland."
Volledig scherm
PREMIUM
Vanuit je auto een film kijken aan de voet van de Holterberg. „Dit is toch superleuk. Midden in een weiland." © Lenneke Lingmont

Drive-in bioscoop Holten coronaproof uitje: ‘Eigenlijk hadden we een petticoat aan moeten doen’

HOLTEN - Hapjes op het dashboard, wijnglaasjes in de houders en een extra schoongepoetste voorruit om maar niets te missen van ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’. Vijf avonden op rij was de film op groot scherm volledig coronaproof in een weiland in Holten te zien. „Dit is genieten”, zegt de Holtense Anneke van Lindenberg.

 1. Deze ouders kiezen voor vakantiegevoel op de Holterberg: ‘Je moet toch wat’
  PREMIUM

  Deze ouders kiezen voor vakantiege­voel op de Holterberg: ‘Je moet toch wat’

  Herfstvakantie in coronatijd. Gaan ouders met hun kroost eropuit of halen ze toch maar alle familiespelletjes thuis uit de kast? Dat laatste lijkt er niet op wanneer je op de eerste dag van de vakantie de Sallandse Heuvelrug oprijdt. Corona of niet, de parkeerplaatsen staan bomvol, het is prachtig wandelweer en jonge kinderen vermaken zich uren in de speeltuin. ,,Je moet toch wat’’, reageren jonge ouders Peter en Karinah Maatman uit Hengelo.
 2. Bouw 21 huizen in Rijssen op plek ‘waar 450 gegadigden voor zijn’ stap dichterbij

  Bouw 21 huizen in Rijssen op plek ‘waar 450 gegadigden voor zijn’ stap dichterbij

  DEN HAAG/RIJSSEN – Ontwikkelaar Ter Steege heeft een overwinning geboekt in de strijd om 21 woningen te mogen bouwen op het terrein van voetbalvereniging Rijssen Vooruit. De Raad van State in Den Haag, het hoogste orgaan op het gebied van bestuursrecht in ons land, oordeelde donderdag alvast dat de gemeente Rijssen-Holten juist heeft gehandeld. Wel loopt er nog een zogeheten bodemprocedure. Die vormt meteen de laatste strohalm voor de bezwaarmakers.
 1. En weer is het raak: autobrand nummer 42 dit jaar in Enschede
  Play

  En weer is het raak: autobrand nummer 42 dit jaar in Enschede

 2. Mink hielp slachtoffer (73) Arnhem: 'Heel slecht geslapen'
  Play

  Mink hielp slachtof­fer (73) Arnhem: 'Heel slecht geslapen'

Reggestreek