Volledig scherm
© Frans Nikkels

Echtpaar uit Rijssen na 60 jaar getrouwd nog steeds erg verliefd

RIJSSEN - Herman Mensink werd verliefd op Jenny Rohaan tijdens de voorbereidingen van de Klompenmars. Woensdag waren ze 60 jaar getrouwd.


„Wij zaten al bij elkaar op school, maar in die tijd had ik helemaal geen interesse voor meisjes. Toen ik samen met Jenny de voorbereidingen voor de Klompenmars trof, werd ik voor het eerst echt verliefd”, blikt Herman Mensink (84) terug.
Na de eerste ontmoeting is Herman altijd verliefd gebleven op ‘zijn’ Jenny. Een aantal jaren later stapten ze in het huwelijksbootje. Inmiddels zijn ze 60 jaar getrouwd en kijkt het echtpaar met drie kinderen, zes kleinkinderen en één achterkleinkind terug op een mooi maar vooral liefdevol leven samen.
Het geheim van zo lang samenzijn is volgens het echtpaar heel voor de hand liggend. „Met iets meer geven dan nemen kun je het samen erg lang uithouden”, grapt Herman. Volgens Jenny Mensink (83) helpt samen leuke dingen blijven doen ook. Want ondanks de leeftijd zijn ze beiden nog erg fit en ondernemen zij nog veel.
Voor het feestelijke jubileum zat de woonkamer niet alleen vol met vrienden en familie, ook burgemeester Arco Hofland kwam langs om het stel te feliciteren.

Reggestreek