Volledig scherm
Het echtpaar Wolterink uit Rijssen is 65 jaar getrouwd. © Lars Smook

Echtpaar Wolterink uit Rijssen 65 jaar getrouwd

RIJSSEN - Na een motorongeluk kwamen Roelf Wolterink en Alie Nijland in 1948 bij elkaar. Hij kwam gewond terecht in het ziekenhuis van Almelo, zij was er verpleegster. "Zij was een van de vele verpleegsters, maar ik zag haar meteen", vertelt Roelf Wolterink. Nu zijn ze 65 jaar getrouwd.

"Ze was altijd heel lief en vriendelijk en ja: het oog wil natuurlijk ook wat." Roelf pakt meteen de trouwfoto erbij om te laten zien wat hij bedoelt. Toen hij uit het ziekenhuis ontslagen werd, hadden ze verkering. De ouders van Alie hadden in eerste instantie hun bedenkingen, maar de liefde was niet te stuiten en een paar jaar later trouwden ze. "We moesten wel, want Alie was zwanger van onze eerste zoon Jan."

Binnen een paar jaar volgden nog twee zonen, Harry en Gerrit, en als laatste werd Lia, de enige dochter van het stel, geboren. Het echtpaar Wolterink heeft tien kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen. Een kleinkind is helaas op jonge leeftijd overleden.

Sinds twee jaar woont Alie in een verzorgingstehuis. Ze is dementerend, kan daardoor moeilijk praten en heeft veel verzorging nodig. Roelf woont nog in het huis dat ze 52 jaar geleden bouwden.

Reggestreek