Volledig scherm
PREMIUM
Trainers en bestuursleden Ruben Zijsling, Giel ten Berge, Willeke Ligtenberg en Eduard Leusink van Only Friends Twente spelen knotshockey op het terrein van AV Rijssen. © Lenneke Lingmont

Eduard uit Rijssen runt sportclub voor jongeren met een beperking

RIJSSEN - Eduard Leusink uit Rijssen runt een sportclub die enkel is bedoeld voor kinderen en jongeren met een beperking. „Deelnemers verliezen gewicht en worden fitter en vrolijker.”

Oprichter van Only Friends in Amsterdam, Dennis Gebbink, geeft morgen tijdens een open dag de officiële aftrap van de Twentse afdeling op sportpark De Koerbelt. Eduard Leusink nam het initiatief voor Only Friends Twente. „Ik zag Dennis op televisie bij Ivo Niehe”, vertelt de Rijssenaar. „Zijn verhaal heeft me erg aangegrepen. Deze man heeft een megasportcomplex opgezet waar elke dag kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte sporten. Hij werd daarbij gedreven door wat hij zelf heeft meegemaakt met zijn zoon die een hersenbeschadiging heeft. Mijn vrouw keek me aan en zei meteen dat het iets voor mij zou zijn om dat hier ook te gaan opzetten.”

Reggestreek