Burgemeester Arco Hofland hangt een hartje op als aftrap van de actie.
Volledig scherm
Burgemeester Arco Hofland hangt een hartje op als aftrap van de actie. © Gemeente Rijssen-Holten

Een hartje als eerbetoon voor de helden van Rijssen-Holten

RIJSSEN-HOLTEN - Alle ‘helden’ in Rijssen-Holten die hun steentje bijdragen in de corona-crisis verdienen een hart onder de riem. Daarom gaat in de gemeente de actie ‘Hart voor onze helden’ van start.   

Zorgmedewerkers die dag en nacht klaar staan voor mensen die het nog harder nodig hebben dan anders verdienen een pluim, vinden ze bij de gemeente Rijssen-Holten. Maar niet alleen het personeel in ziekenhuizen, verzorgingshuizen en de thuiszorg zijn extra druk vanwege het coronavirus. Ook vervoerders, vuilnismannen en -vrouwen en supermarktmedewerkers verdienen steun.

Veilig en leefbaar

Met de actie ‘Hart voor onze helden’ wil het gemeentebestuur haar dank betonen aan het werk dat deze beroepsgroepen doen om de gemeente gezond, veilig en leefbaar te houden. Zij roept daarvoor de hulp in van inwoners: ‘Op die manier zien de helden in onze gemeente dat we aan ze denken en ze steunen. En hoe mooi is dat?!’.

Poster uitprinten

Mensen die willen aanhaken bij de actie kunnen via de gemeentelijke website www.rijssen-holten.nl een poster uitprinten met een een hartje om die vervolgens op te hangen voor het woonkamer-, keuken-, en/of slaapkamerraam. Er zijn verschillende opties in de beroepsgroepen zorg, leraren en kinderopvang, supermarktmedewerkers, transport- en openbaar vervoerders, vuilnismannen- en vrouwen en er is een algemene poster.

Deur gemeentehuis

De poster is behalve op de website ook te vinden in krantjes: vrijdag in HoltenExtra, dinsdag in het Rijssen-Holtens Nieuwsblad. Burgemeester Arco Hofland heeft donderdag het eerste hartje opgehangen op de deur van het gemeentehuis in Rijssen.

Reggestreek