In Twente overleed opnieuw één persoon aan een bewezen besmetting met corona.
Volledig scherm
In Twente overleed opnieuw één persoon aan een bewezen besmetting met corona. © Carlo ter Ellen DTCT

Eén nieuw sterfgeval in Enschede door corona

ENSCHEDE - In Twente viel de afgelopen 24 uur één nieuw slachtoffer te betreuren door een bewezen besmetting met corona.  Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het RIVM. Het gaat om een inwoner van Enschede. In die gemeente zijn nu 23 slachtoffers geteld.

Het totale dodental in Twente komt hiermee op 126. Woensdag werden door het RIVM vier slachtoffers gemeld in Twente. Dat was toen de grootste dagelijkse stijging in twee weken. Het aantal overledenen lijkt zich nu weer te stabiliseren. Maar helemaal zeker is dat niet. Omdat het donderdag Hemelvaart is, loopt in sommige ziekenhuizen de registratie en melding aan het RIVM achter.

In de gemeenten Enschede, Hengelo en Rijssen-Holten zijn tot nu toe de meeste mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting met corona. Respectievelijk 23, 19 en 19. Met name het hoge aantal doden in Rijssen-Holten valt op. 

In de oostelijke Achterhoek (Aalten, Berkelland, Oost-Gelre en Winterswijk) zijn geen nieuwe sterfgevallen gemeld.

Sterfgevallen in Twente na een positieve coronatest


Tekst gaat verder onder de tabel

Sterftecijfers, per gemeente, op datum van bekendmaking
Volledig scherm
Sterftecijfers, per gemeente, op datum van bekendmaking © Cijfers RIVM / Tubantia

Ziekenhuisopnames

Sinds donderdag 14 mei zijn er in Twente geen nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd als gevolg van een besmetting met corona ofwel Covid-19. Vandaag kwam daar geen verandering in. Er zijn sinds de uitbraak van de coronacrisis in totaal 245 Twentenaren in het ziekenhuis opgenomen, of opgenomen geweest. 

In de oostelijke Achterhoek - het verspreidingsgebied van deze krant - zijn er de afgelopen 24 uur geen nieuwe opnames bij het RIVM gemeld. 

Ziekenhuisopnames per gemeente
Volledig scherm
Ziekenhuisopnames per gemeente © Cijfers RIVM / Tubantia

Over de RIVM-cijfers:

De cijfers van het RIVM elke dag publiceert gaan over het aantal overleden personen, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal nieuwe besmettingen die gisteren geregistreerd zijn. Opnames en doden worden vertraagd geregistreerd door ziekenhuizen en GGD, waardoor toename per dag vaak kleiner is dan uit RIVM-berichten blijkt. Iemand kan vandaag overlijden of in het ziekenhuis worden opgenomen maar pas over een paar dagen doorgegeven worden aan het RIVM. Daarnaast ligt het werkelijk aantal besmettingen en overlijdens hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

Reggestreek