Volledig scherm
Het eerste kunstgrasveld werd in gebruik genomen door Wim Borghuis, Gert-Jan Harbers, Erik Huzen en Johan Bolink. © FOTO LARS SMOOK

Eerste kunstgrasveld in Holten in gebruik genomen

HOLTEN - Met vuurwerk en een wedstrijd tussen de hoofdmacht van Blauw Wit’66 en FC Twente A1 werd dinsdagavond het eerste kunstgrasveld in Holten in gebruik genomen.

Het spelen op een drassig en nat hoofdveld is daarmee bij Blauw Wit’66 verleden tijd. En omdat het hoofdveld nu ook vaker voor trainingen wordt gebruikt, blijven de andere velden ook in betere conditie.

Chinees

Het nieuwe veld op het sportpark ’t Vletgoor aan de Dorperdijk is voor 330.000 euro aangelegd met Chinees kunstgras. De club heeft zelf gezorgd voor nieuwe ledverlichting, een beregeningsinstallatie en een pannakooi. De voetbalkooi werd eveneens gisteravond geopend.

Voorzitter Wim Borghuis van Blauw Wit '66 is blij met het nieuwe veld. ,,Met kunstgras is er meer spelplezier en zijn er naar verwachting minder blessures bij de spelers." Hij hoopt dat er snel een tweede kunstgrasveld volgt bij de vereniging. Maar eerst is nu Voetbal Vereniging Holten aan de beurt.

Reggestreek