Volledig scherm
De Holtense vleesverwerker Enkco verplaatst het bedrijf naar Vletgaarsmaten, waar ook dochter Vivera is gevestigd. © Lenneke Veerbeek

Enkco Holten verhuist naar Vletgaarsmaten

HOLTEN - Het college van Rijssen-Holten en Enkco BV hebben afspraken gemaakt over het verplaatsen van Enkco van het centrum van Holten, naar bedrijventerrein Vletgaarsmaten in Holten. Donderdagochtend tekenden de partijen een overeenkomst.

In de overeenkomst staat dat de gemeente het huidige perceel van Enkco aan de Waagweg koopt, en Enkco een nieuw perceel op bedrijventerrein Vletgaarsmaten koopt van de gemeente. Het streven is dat Enkco daar binnen drie jaar de deuren opent. Enkco zal de panden aan de Waagweg blijven gebruiken tot de overgang naar de nieuwbouw op Vletgaarsmaten. Kans voor Enkco en gemeente.

Meer ruimte

Directeur Heite Dommerholt van Enkco: ‘Op bedrijventerrein Vletgaarsmaten krijgen we letterlijk en figuurlijk meer ruimte. We hebben die ruimte nodig om een duurzame productielocatie neer te zetten waarmee het voor Enkco mogelijk zal zijn de optimalisatie van het productieproces vorm te geven en haar groeiambities waar te maken.’

Afspraken

Wethouder Bert Tijhof: „Deze deal  is in lijn met de afspraken die we met de provincie hebben gemaakt over de aanpak van het overaanbod bedrijventerreinen, waardoor het overschot in onze gemeente wordt ingelopen.” „Maatschappelijk en stedenbouwkundig past de aankoop van Enkco bij het grotere plaatje waar we als gemeente al jaren mee bezig zijn: uitplaatsing van bedrijven vanuit de kern Holten, waardoor er ruimte komt voor woningbouw. Zoals bij de Kol”, aldus burgemeester Arco Hofland.

Reggestreek