Volledig scherm
Herdenking in Rijssen. © Carlo ter Ellen

Extra geld voor inzet verkeersregelaars in Rijssen-Holten

RIJSSEN-HOLTEN - De Stichting Viering Nationale Feestdagen, de Oranjevereniging Rijssen en de Stichting Herdenkingen Rijssen krijgen extra geld van de gemeente voor de inzet van verkeersregelaars bij activiteiten rond nationale herdenkings- en feestdagen in Rijssen-Holten.

De bestaande groep verkeersregelaars van de SVNF is uiteen gevallen. De stichting is daarom sinds vorig jaar aangewezen op de organisatie 'Goed geregeld' die verkeersregelaars voor evenementen levert. Hoewel het ook hierbij om vrijwilligers gaat, moet wel een vergoeding worden betaald voor hun diensten.

Meer organisaties

Het college van B en W vindt dat organisaties die activiteiten organiseren voor de gehele bevolking gecompenseerd moeten worden in de kosten van de inzet van verkeersregelaars. Behalve SVNF zijn er in de gemeente meer organisaties die vanwege regelgeving meer kosten moeten maken bij evenementen. 

De Stichting Viering Nationale Feestdagen krijgt 600 euro extra, de Oranjevereniging Rijssen ook 600 euro en de Stichting Herdenkingen Rijssen 150 euro. Verder wil het college de raad voorleggen om structureel 1350 euro beschikbaar te stellen voor deze drie organisaties.

Reggestreek