Volledig scherm
© Frans Nikkels

Falende techniek vertraagt combitunnel Nijverdal

NIJVERDAL - Combitunnel in Nijverdal gaat vanwege technische problemen zeker drie maanden later open voor auto’s.


Raadsel
Technici staan vooralsnog voor een raadsel. De vijftig installaties die waarschuwen bij een calamiteit in de Nijverdalse combitunnel werken naar behoren, maar matchen niet met het systeem in de controlekamer van Rijkswaterstaat, in Wolfheze. Daardoor loopt de bediening spaak en is de veiligheid in de tunnel niet gegarandeerd.

Vertraging
Door de ICT-problemen loopt het mega-project van 330 miljoen euro aanzienlijke vertraging op. Op 11 december, ongeveer een jaar na passeren van de eerste trein, zou de Salland-Twentetunnel ook voor auto’s opengaan. Dat wordt nu dus aanzienlijk later, op z’n vroegst komend voorjaar.

Verkeersopstoppingen
Het betekent nog langer verkeersopstoppingen in Nijverdal, waar de N35, de weg van Twente naar Zwolle, dwars doorheen loopt. „Heel jammer en erg vervelend”, kwalificeert burgemeester Anneke Raven (CDA) van Hellendoorn de vertraging. Ze is donderdag door Rijkswaterstaat op de hoogte is gesteld van de tegenvaller.

Veiligheid voorop
Systemen, vol geavanceerde techniek, blijken niet met elkaar te communiceren. „Dan kan de tunnel natuurlijk nog niet open, hoe graag we dat ook willen. Maar de veiligheid staat voorop”, stelt burgemeester Raven. De tegenvaller zal flink in de papieren lopen. De extra kosten zijn voor Rijkswaterstaat.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Reggestreek