Volledig scherm
© Bert Kamp

Familie 3-jarige Tom uit Rijssen overladen met donaties

RIJSSEN - Na het artikel in De Twentsche Courant Tubantia over de inzamelingsactie voor de 3-jarige Tom Schippers, die door zijn zeldzame ziekte dagelijks last heeft van ondraaglijke jeuk, wordt zijn familie overladen met lieve reacties en donaties.

„Het is fijn om te merken dat het verhaal zo veel mensen heeft bereikt”, zegt moeder Marleen Schippers, die overrompeld is door de reacties. Enkele reacties: ‘Wat naar om te zien dat je kind zoveel pijn en jeuk heeft. Ik hoop van harte dat ze een goed medicijn voor Tom kunnen ontwikkelen. 15 euro voor Tom. Sterkte en succes!’, en ‘We hopen dat je het streefbedrag mag halen, 50 euro voor dappere Tom.’

Begrip
De familie van Tom heeft ook het gevoel dat mensen nú begrijpen wat de aandoening PFIC is. „Veel mensen kenden de ziekte niet en begrepen de ernst ook niet”, concludeert Marleen Schippers. „Tom kreeg door de krabplekken vaak de vraag of hij last heeft van waterpokken.”

Bijna hadden de ouders en familie van Tom de hoop opgegeven. Al meer dan drie weken werd er op de site dreamordonate.nl niet meer gedoneerd voor Tom. Nu wordt er weer massaal gedoneerd voor Tom. Zelfs de landelijke media zoeken nu contact met Marleen. Onder andere Hart van Nederland, Vrouw.nl en de lokale omroep Radio 350 willen aandacht besteden aan Tom en zijn ziekte. De enorme aandacht van de media en van mensen doet de familie van Schippers erg goed. Maar de familie wil zelf niet op televisie.

​Streefbedrag
De teller op de site dreamordonate.nl, onder de naam Tom Schippers, staat inmiddels op 2.195 euro. De moeder van Tom hoopt dat het streefbedrag van 15.000 euro gehaald wordt. „We gaan door. We hopen dat mensen blijven doneren.” Ook de kleine Tom heeft al goed in de gaten dat veel mensen ‘centjes geven aan mama’ om hem te helpen. „We proberen Tom er bij te betrekken, zodat hij ook snapt waar wij druk mee zijn”, zegt zijn moeder.

Reggestreek