Volledig scherm
PREMIUM
Familiebedrijf Jan Aolbert bestaat zestig jaar en wordt geleid door Johan Lohuis (links) en Robert Brinks. © Frans Nikkels

Familiebedrijf Jan Aolbert in Rijssen bestaat 60 jaar: ‘tussen bouwbedrijf en woninginrichter in’

Het familiebedrijfRIJSSEN - Jan Brinks begon zestig jaar geleden met een verfwinkeltje aan huis. In de loop der jaren groeide het assortiment behoorlijk. Nu houden zoon Robert Brinks en schoonzoon Johan Lohuis zich bezig met interieurafwerking.

Jan Aolbert is geen bouwmarkt. Daar is de zaak aan de Esstraat 55 te specialistisch voor. Zo verkopen ze wel verf en klusspullen, maar ook bijzonder behang, vloeren en tegels. Eén van hun specialiteiten is glasbewerking. Ze hebben een eigen kastdeurenlijn. „Eigenlijk zitten wij tussen een bouwbedrijf en woninginrichter in”, zegt Brinks jr.. Samen met zijn zwager Lohuis nam hij twintig jaar geleden de zaak over van zijn ouders, Jan en Diny Brinks. Het duo geeft leiding aan het team van elf fulltime medewerkers. „Dat we het samen over zouden nemen, was voor ons vanzelfsprekend. Johan werkte al jaren met mijn vader samen. Ik vond mijzelf destijds te jong om de zaak alleen over te nemen. We kunnen heel goed met elkaar. Johan is meer van de constructieve kant, ik van de decoratieve kant.”

Reggestreek