Filmpremière van Zo doo wiejleu dat, een eeuw Twente in beeld. Met vlnr producent André Oude Weernink, actrice Johanna ter Steege en filmmaker Erik Willems.
Volledig scherm
PREMIUM
Filmpremière van Zo doo wiejleu dat, een eeuw Twente in beeld. Met vlnr producent André Oude Weernink, actrice Johanna ter Steege en filmmaker Erik Willems. © Dolf Ruesink

Film ‘Zo doo wiejleu dat’ is feest der herkenning voor nostalgische Tukkers

Een avondvullende film over honderd jaar Twente. Is daar publiek voor? Waarschijnlijk niet in heel Nederland, al trok de Twentse blockbuster De Beentjes van Sint Hildegard ook volle zalen buiten het stroomgebied van de Regge en de Dinkel. Maandagavond beleefden 450 bezoekers in het Parkgebouw in Rijssen de première van Zo doo wiejleu dat, een eeuw Twente in beeld.

 1. Van politietattoo tot rit in brandweerwagen, kids kijken ogen uit op 112-dag Raalte: ‘Wat een drukte, mooi!’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Van politietat­too tot rit in brandweer­wa­gen, kids kijken ogen uit op 112-dag Raalte: ‘Wat een drukte, mooi!’

  Loeiende sirenes, een drone in de lucht, waterspuiten die overuren draaiden en ritjes in de brandweerwagen. Kinderen keken hun ogen uit tijdens de 112-dag bij de brandweerkazerne in Raalte. Honderden, zo niet duizenden bezoekers kwamen af op het evenement waar allerlei hulpdiensten hun deuren openden. ,,Fantastisch voor onze kids, die het werk van de hulpdiensten nu eens van dichtbij kunnen zien’’, zegt Michel van Rossum.
  Raalte