Volledig scherm
© Jan Scheperman

Flink klimmen en dalen bij Herfstveldrit Holten

HOLTEN - Flinke klimpartijen en uitdagende afdalingen zijn dit keer opgenomen in de Holterberg Herfstveldrit die zondag 16 september wordt verreden. 

Volgens  Wielervereniging Holten is de route in vergelijking met voorgaande jaren ingrijpend gewijzigd. Er zijn routes van 35 en 50 kilometer uitgestippeld, onder andere over paden die normaliter zijn afgesloten voor terreinfietsers. 

Zwaar

Voor de ervaren fietser is er een zware route van 50 kilometer uitgezet. Daarnaast kan er een afstand van 35 kilometer worden gefietst, waarbij men minder heuvels voor de wielen krijgt maar waarbij de route nog voldoende uitdagingen biedt. 

Pijlen

Onderweg is er een verzorgingspost waar wordt gezorgd voor drinken en de inwendige mens. Ook fietsers die geen lid zijn van een fietsvereniging kunnen aan deze tocht deelnemen. Alle routes kunnen in eigen tempo worden afgelegd en zijn met pijlen en linten aangegeven.

Start

Zo’n 50 vrijwilligers zijn ingeschakeld om het evenement goed te laten verlopen. Start- en eindpunt is sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg 22 in Holten. Het vertrek is tussen 8.30 en 10.00 uur. 

Reggestreek