Flyeractie gebedsgroep bij Lucky verloopt rustig

VideoRIJSSEN - Een groep van ongeveer 20 gelovigen heeft vrijdagavond actie gevoerd bij Lucky in Rijssen. Zij deelden flyers uit aan jongeren die op weg waren naar ‘Focus Raw from the East’. De meesten liepen door, sommigen gingen in gesprek.

De oproep van de interkerkelijke groep Huis van Gebed Rijssen om in actie te komen tegen dit ‘satanische evenement’ bij het uitgaanscentrum werd volgens hen door zo'n 35 mensen beantwoord. Behalve de evangeliserende groep op straat waren anderen ‘elders aan het bidden’ voor de bezoekers van de hardstyle-avond. Van het plan om te bidden in het naast Lucky gelegen gebouw van muziekvereniging Wilhelmina om de ‘demonische activiteiten bij Lucky te verstoren’ werd afgeweken. 

Duisternis

De gelovigen waren erg geschrokken van de teksten op de website van Lucky over het evenement. Kom binnen door de poorten van verdoemenis en onderwerp je aan de schaduwen van verdriet’.  Omdat ze de jongeren ‘willen behoeden voor het kwaad’ delen ze flyers uit met de tekst: ‘Wandel in het licht, Wie in duisternis wandelt, weet niet waar hij heengaat’. De papiertjes die op straat belanden, worden snel weer opgeraapt door de actievoerders.

Gelovig

De meeste bezoekers van het evenement wandelen snel door en maken afwerende gebaren, maar een aantal jongeren gaat in gesprek. „Waarom staan jullie hier”, vragen ze. „Om jullie te bereiken”, is het antwoord. Een jongen vertelt dat hij ook gelovig is maar dat hij geen kwaad ziet in dit muziekfeest. 

Sfeer

Ties uit Enschede en Tristan uit Hengelo vinden de actie van de gebedsgroep te ver gaan. „Ze verpesten de sfeer”, vindt Tristan (20). „Iedereen is toch een keer jong geweest? Ik heb ze ook gezien bij andere feesten maar ik ga toch ook niet bij hun voor de kerk staan met mijn muziekbox aan? Bij hardstyle komen er geen diep satanische teksten in voor. We zien het gewoon als een avond lekker uitgaan. Morgen gaan we weer.”

Volledig scherm
Gebedsgroep Huis van gebed gaat bidden voor jongeren die hardstyle-event bezoeken bij Lucky. Zij komen in het geweer tegen de 'openlijke aanwezigheid van satan',.Ze willen ook flyers uitdelen voor de disco. © Emiel Muijderman
Volledig scherm

Reggestreek